TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pokretač akcije "Ledeni izazov" preminuo u 34. godini

Telegraf - 10.12.2019

Pit Frejts, čovek koji je pokrenuo " Ice Bucket Challenge ", preminuo je u 34. godini. Koledž u Bostonu potvrdio je vest o njegovoj smrti. Frejtsu, bivšem kapitenu bejzbol tima, dijagnostikovana je amiotrofična lateralna skleroza (ALS) u martu 2012. u 27. godini.

Umro je Pit Frejts, inicijator Ledenog izazova

Politika - 10.12.2019

Umro je Pit Frejts, inicijator takozvanog Ledenog izazova (Ice Bucket Challenge) čiji je cilj bio da se obezbede finansijska sredstva za istraživanje i pronalazak leka za amiotrofičnu lateralnu sklerozu (ALS). Ovo progresivno neurološko oboljenje koje rezultira paralizom mišića, ...

Umro čovek zbog koga se ceo svet polivao vodom: "Hteo je da podigne svest o bolesti" VIDEO

B92 - 10.12.2019

Pit Frejs, čovek zbog koga je polivanje kofama hladne vode, poznatije kao Ajs baket čelindž (Ice bucket challenge) postalo popularno širom sveta, preminuo je u 34. godini. Pit Frejs bolovao je od ALS-a, neurološke bolesti koja se još zove i Lu Gerigova bolest.

TUGA: Preminuo čovek zbog kojeg se celi svet polivao kofama ledene vode

Mondo - 10.12.2019

Pit Frejt je imao samo 34 godine. Pre pet godina svet je zahvatila prva velika Internet senzacija - "Ice bucket challenge" - izazov u kojem se svet polivao kofama ledene vode. Nema ko ga nije izveo - od Bila Gejtsa do Vladimira Stojkovića, a kada ste se zapitali zašto, čuli ste ...

UMRO POKRETAČ LEDENOG IZAZOVA Pit Frejts preminuo u 34. godini

Blic - 11.12.2019

Pit Frejts, čovek koji je pokrenuo “Ledeni izazov” (Ice Bucket Challenge), preminuo je u 34. godini, potvrdio je koledž u Bostonu. Frejtsu, bivšem kapitenu bejzbol tima, dijagnostikovana je amiotrofična lateralna skleroza (ALS) u martu 2012. u 27. godini.