TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Srbi sa Kosova i Metohije: Oterani smo, iako smo verovali u zajednički život

RTV - 12.06.2019

Učesnici tribine, održane povodom 20 godina od egzodusa Srba sa Kosova i Metohije, osim predstavnika vlasti i istoričara, bili su i neki od izbeglih, među kojima i studentkinja Jefimija Đinović, koja je tada imala samo četiri godine.

Srbi sa KiM: Oterani smo, iako smo verovali u zajednički život

Tanjug - 12.06.2019

Srbi sa KiM: Oterani smo, iako smo verovali u zajednički život Učesnici današnje tribine, održane povodom 20 godina od egzodusa Srba sa Kosova i Metohije, osim predstavnika vlasti i istoričara, bili su i neki od izbeglih, među kojima i studentkinja Jefimija Đinović, koja je tada ...

SRBI SA KOSOVA I METOHIJE: Oterani smo, iako smo verovali u zajednički život

Informer - 12.06.2019

Učesnici današnje tribine, održane povodom 20 godina od egzodusa Srba sa Kosova i Metohije, osim predstavnika vlasti i istoričara, bili su i neki od izbeglih, među kojima i studentkinja Jefimija Ðinović, koja je tada imala samo četiri godine.

Potresne priče proteranih Srba sa Kosova

Mondo - 12.06.2019

Prošlo je 20 godina od egzodusa Srba sa Kosova. I dok je Priština danas svečano obeležila ulazak NATO trupa na KiM, Srbi koji su te 1999. godine napustili ognjišta i dalje osećaju bol i tugu. Predsednik Udruženja Srba Kosova i Metohije Dragoslav Lazić rekao je da je namera ...

"Igrala sam se, odjednom NATO avioni. Letele su kamene gromade, jedna je pogodila mamu u glavu"

B92 - 12.06.2019

Učesnici tribine, održane povodom 20 godina od egzodusa Srba sa Kosova i Metohije, osim predstavnika vlasti i istoričara, bili su i neki od izbeglih. Među njima i studentkinja Jefimija Đinović, koja je tada imala samo četiri godine.