TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

USPORAVANJE Rast BDP evrozone samo 0,2 odsto u drugom kvartalu

Blic - 14.08.2019

Bruto domaći proizvod (BDP) evrozone jedva je porastao u drugom kvartalu 2019. godine, jer su ekonomije širom 19-članog bloka izgubile na zamajcu, a najveća, nemačka privreda, registrovala je pad. BDP evrozone porastao je za 0,2 odsto u drugom tromesečju, što je usporavanje u ...

Usporio rast BDP-a evrozone na 0,2% u drugom kvartalu

Tanjug - 14.08.2019

Usporio rast BDP-a evrozone na 0,2% u drugom kvartalu Bruto domaći proizvod (BDP) evrozone jedva je porastao u drugom kvartalu 2019. godine, jer su ekonomije širom 19-članog bloka izgubile na zamajcu, a najveća, nemačka privreda, registrovala pad.

NEMCI U PROBLEMU: Pao BDP, na ivici su recesije

Mondo - 14.08.2019

Nemačka privreda je registrovala pad u drugom kvartalu 2019. godine, što je podstaklo zabrinutost od ulaska Evrozone u recesiju. Na godišnjem nivou, nemačka privreda je porasla po stopi od 0,4 odsto, što je najslabiji rezultat u poslednjih nekoliko godina.

Pao BDP Nemačke, ekonomija na ivici recesije

Tanjug - 14.08.2019

Pao BDP Nemačke, ekonomija na ivici recesije Nemačka privreda je registrovala pad u drugom kvartalu 2019. godine, što je podstaklo zabrinutost od ulaska evrozone u recesiju, prenosi britanski list "Gardijan". BERLIN - Nemačka privreda je registrovala pad u drugom kvartalu 2019.

Najmoćnija zemlja EU potonula u tehničku recesiju: BDP im pao 0,1 odsto

B92 - 14.08.2019

Berlin -- Nemačka je u drugom kvartalu potonula u tehničku recesiju. Bruto domaći proizvod (BDP) u tom periodu je pao 0,1 odsto, saopštio je Destatis. U drugom kvartalu do izražaja su došle sve negativne posledice trgovinskog rata. Zbog toga je doprinos neto izvoza bio negativan.

Kraj zlatne ere: Obećana zemlja ide ka tehničkoj recesiji

Srbija Danas - 14.08.2019

Nemačka privreda pala je u drugom kvartalu, pošto su globalna nesigurnost i trgovinske tenzije uticale na njen motor. BDP za tri meseca smanjen je za 0,1 odsto u odnosu na prethodni kvartal, u skladu s očekivanjima analitičara. To je pad od 0,4% u prva tri meseca godine.

Singapur klizi u recesiju zbog trgovinskog rata SAD-Kina

RTV - 13.08.2019

Singapur bi mogao da upadne u recesiju, budući da je izvestio o velikom padu ekonomske aktivnosti u drugom ovogodišnjem kvartalu. Bogata Republika Singapur, ostrvski grad-država, pogođena je američko-kineskim trgovinskim ratom i kreće se ka svom najslabijem godišnjem rastu od ...

Singapur klizi u recesiju zbog trgovinskog rata SAD-Kina

Tanjug - 13.08.2019

Singapur klizi u recesiju zbog trgovinskog rata SAD-Kina Singapur bi mogao da upadne u recesiju, budući da je izvestio o velikom padu ekonomske aktivnosti u drugom ovogodišnjem kvartalu. SINGAPUR – Singapur bi mogao da upadne u recesiju, budući da je izvestio o velikom padu ...

NEMAČKA U TEHNIČKOJ RECESIJI Do izražaja došle sve posledice trgovinskog rata

Blic - 14.08.2019

Nemačka je u drugom kvartalu potonula u tehničku recesiju. Bruto društveni proizvod te države u tom je periodu pao 0,1 odsto, saopštio je Savezni zavod za statistiku Destatis. U drugom kvartalu su, kažu u Destatisu, do izražaja došle sve negativne posledice trgovinskog rata.

Ostrvska grad-država klizi u recesiju zbog trgovinskog rata Kine i SAD

B92 - 13.08.2019

Singapur -- Singapur bi mogao da upadne u recesiju, budući da je izvestio o velikom padu ekonomske aktivnosti u drugom ovogodišnjem kvartalu. Bogata Republika Singapur, ostrvski grad-država, pogođena je američko-kineskim trgovinskim ratom i kreće se ka svom najslabijem godišnjem ...