TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sudanu prijeti najveća svjetska glad u posljednjih 40 godina

N1 - 17.06.2024

Sudan se suočava s glađu koja bi mogla postati gora od bilo koje koju je svijet vidio u posljednjih 40 godina s obzirom na to da zaraćene vojske i dalje blokiraju isporuku pomoći, ali da im i dalje pristiže oružje, upozorili su američki zvaničnici a prenosi Guardian.

Građanski rat vodi do katastrofe: Preti im najveća glad u poslednjih 40 godina

B92 - 17.06.2024

Sudan se suočava sa glađu koja bi mogla postati gora od bilo koje koju je svet video od Etiopije pre 40 godina, upozorili su američki zvaničnici, pošto zaraćene vojske i dalje blokiraju pošiljke pomoći, ali zalihe oružja za obe strane i dalje pristižu.

„Svijet da se probudi“: Sudan suočen sa najsmrtonosnijom glađu u...

Vijesti.me - 17.06.2024

Sudan se suočava sa glađu koja bi mogla postati gora od svih koje je svijet vidio od Etiopije prije 40 godina, upozorili su američki zvaničnici, dok zaraćene vojske i dalje blokiraju isporuku pomoći, ali zalihe oružja za obje strane i dalje pristižu.

Sudanu prijeti najveća svjetska glad u posljednjih 40 godina, mogli bi umrijeti milioni ljudi

6yka - 17.06.2024

Sudan se suočava s glađu koja bi mogla postati gora od svih koje je svijet vidio od Etiopije prije 40 godina, upozorili su američki dužnosnici, dok isporuke pomoći i dalje blokiraju zaraćene vojske, ali opskrba oružjem objema stranama i dalje pristiže.