TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Godišnjica napada na Hirošimu: Da se tragedija upotrebe nuklearnog oružja nikada ne ponovi

RTV - 06.08.2022

U memorijalnom Parku mira u Hirošimi danas je održan skup u znak sećanja na atomski udar koji su na taj grad izvršile snage SAD pre 77 godina, a na njemu su učestvovali premijer Japana Fumio Kišida, generalni sekretar UN Antonio Gutereš, gradonačelnik Kazumi Macui i drugi ...

U Hirošimi obeležena 77. godišnjica američkog nuklearnog napada

N1 - 06.08.2022

U Hirošimi je obeležena 77. godišnjica američkog nuklearnog napada na taj grad, a sa ceremonije su poslate su poruke upozorenja na nagomilavanje nuklearnog oružja i izražen strah od još jednog takvog napada usred rata u Ukrajini.

Hirošima moli za mir u svijetu na godišnjicu atomskog napada

24sata.hr - 06.08.2022

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres pridružio se tisućama okupljenih u Parku mira u središtu Hirošime kako bi obilježili godišnjicu bombardiranja koje je ubilo 140.000 ljudi prije kraja 1945. godine U Hirošimi su u subotu zvonila zvona dok je grad obilježavao 77.

Prije 77 godina bačena je atomska bomba na Hirošimu

Index.hr - 06.08.2022

U HIROŠIMI su u subotu zvonila zvona dok je grad obilježavao 77. godišnjicu prvog atomskog bombardiranja u povijesti, a dužnosnici, uključujući glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, upozorili su na novu utrku u naoružanju nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Prije 77 godina bačena je atomska bomba na Hirošimu

N1 - 06.08.2022

U Hirošimi su u subotu zvonila zvona dok je grad obilježavao 77. godišnjicu prvog atomskog bombardiranja u povijesti, a dužnosnici, uključujući glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, upozorili su na novu utrku u naoružanju nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Japan se prisjeća nuklearnog bombardovanja Hirošime

Vijesti.ba - 06.08.2022

Japan se sjeća atomskog napada na Hirošimu 6. augusta 1945. Obilježavanju 77. godišnjice nuklearnog bombardiranja prisustvuje glavni tajnik UN-a Antonio Guterres. Dužnosnici su upozorili na novu utrku u naoružanju nakon ruske invazije na Ukrajinu U Hirošimi su u subotu zvonila ...

Prije 77 godina bačena je atomska bomba na Hirošimu

Avaz - 06.08.2022

U Hirošimi su u subotu zvonila zvona dok je grad obilježavao 77. godišnjicu prvog atomskog bombardiranja u historiji, a dužnosnici, uključujući glavnog sekretara Ujedinjenih naroda, upozorili su na novu utrku u naoružanju nakon ruske invazije na Ukrajinu.

U Hirošimi izražen strah od novog nuklearnog napada usred rata u...

Vijesti.me - 06.08.2022

U Hirošimi je danas obilježena 77. godišnjica američkog nuklearnog napada na taj grad, a sa ceremonije su poslate su poruke upozorenja na nagomilavanje nuklearnog oružja i izražen strah od još jednog takvog napada usred rata u Ukrajini.

Danas je godišnjica najužasnijeg napada u istoriji: U Hirošimi je održan skup u znak sećanja

Telegraf - 06.08.2022

U memorijalnom Parku mira u Hirošimi danas je održan skup u znak sećanja na atomski udar koji su na taj grad izvršile snage SAD pre 77 godina, a na njemu su učestvovali premijer Japana Fumio Kišida , generalni sekretar UN Antonio Gutereš , gradonačelnik Kazumi Macui i drugi ...

Hirošima: Godišnjica u strahu od novog nuklearnog napada

RTCG - 06.08.2022

U Hirošimi je danas obilježena 77. godišnjica američkog nuklearnog napada na taj grad, a sa ceremonije su poslate poruke upozorenja na nagomilavanje nuklearnog oružja i izražen strah od još jednog takvog napada usred rata u Ukrajini.

U Hirošimi održan skup u znak sećanja na atomski udar izvršen 1945. godine

Tanjug - 06.08.2022

U Hirošimi održan skup u znak sećanja na atomski udar izvršen 1945. godine Premijer Japana Fumio Kišida je na memorijalnom skupu poručio da se svet i dalje suočava sa pretnjama nuklearnog oružja. U memorijalnom Parku mira u Hirošimi danas je održan skup u znak sećanja na atomski ...

Da se tragedija upotrebe nuklearnog oružja nikada ne ponovi

B92 - 06.08.2022

U memorijalnom Parku mira u Hirošimi danas je održan skup u znak sećanja na atomski udar koji su na taj grad izvršile snage SAD pre 77 godina. Na skupu su učestvovali premijer Japana Fumio Kišida, generalni sekretar UN Antonio Gutereš, gradonačelnik Kazumi Macui i drugi ...

Hirošima: Ponovne pretnje atomskim napadima

Beta - 06.08.2022

U Hirošimi je danas obeležena 77. godišnjica američkog nuklearnog napada na taj grad, a sa ceremonije su poslate su poruke upozorenja na nagomilavanje nuklearnog oružja i izražen strah od još jednog takvog napada usred rata u Ukrajini.