TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Zaev: Značajan napredak u pregovorima sa Atinom

RTS - 14.02.2018

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, istakavši da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje "geografsku odrednicu", što Grčka ...

Zaev: U pregovorima sa Grčkom došlo do približavanja

N1 - 14.02.2018

Premiijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je u pregovorima sa Grčkom oko imena došlo do približavanja u nekim stavovima i da je optimista po pitanju pronalaženja rešenja. On je novinarima rekao da su na sastanku šefova diplomarija u Beču od sedam početnih pozicija tri ...

ZAEV: Makedonija voljna da imenu doda 'geografsku odrednicu'

Pink - 14.02.2018

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je danas da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, istakavši da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje 'geografsku odrednicu', što Grčka želi.

Tapkanje u mestu oko imena Makedonije

R.S.Evropa - 14.02.2018

Ministri spoljnih poslova Makedonije i Grčke Nikola Dimitrov i Nikos Kocijas nakon sastanka u Beču u utorak, u prisustvu medijatora u sporu Metjua Nimica, izrazili su saglasnost da nastave napore o pronalaženju prihvatljivog rešenja o imenu, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih ...

Zaev: U pregovrima sa Grčkom došlo do približvanja

Novi Magazin - 14.02.2018

Premiijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je u pregovrima sa Grčkom oko imena došlo do približavanja u nekim stavovima i da je optimista po pitanju pronalaženja rešenja. "Verujem da se sa politikom nove vlade veoma brzo mogu da se otklone i druge pozicije.

Makedonija voljna da imenu doda „geografsku odrednicu"

Politika - 14.02.2018

SKOPLjE - Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, istakavši da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje „geografsku odrednicu”, što Grčka želi.

Makedonija i Grčka nastavljaju da traže prihvatljivo rešenje

Blic - 13.02.2018

Na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova Makedonije i Grčke Nikole Dimitrova i Nikosa Kocijasa sa posrednikom UN Metjuom Nimicom u Beču konstatovano je da će makedonska i grčka strana nastaviti da ulažu napore na pronalaženju uzajamno prihvatljivog rešenja za naziv ove ...

Cipras: Skoplje mora da se odrekne naziva i istorije koji joj NE PRIPADAJU

Blic - 13.02.2018

Grčki premijer Aleksis Cipras poručuje da Makedonija mora prihvatiti novi naziv koji će značiti kraj spora, ali tako da to rešenje uvaži grčki stav. - Skoplje mora da se odrekne naziva i istorije koji joj ne pripadaju - naveo je Cipras na sastanku njegove stranke Siriza.

Albanci se bune: Zaboravite na slovenizaciju, loš predlog

B92 - 13.02.2018

Lider „Alijanske za Albance“ Zijadin Sela tražio je da opozicione i albanske stranke budu uključene u pregovore oko novog imena Makedonije. "Mi, kao Alijansa za Albance, mi smo protiv tendencija prema slovenizaciji imena.

Dimitrov i Kocijas više sati razgovarali u Beču o rešavanju spora oko imena

Novi Magazin - 13.02.2018

Ministri spoljnih poslova Makedonije i Grčke, Nikola Dimitrov i Nikos Kocijas, imali su danas u Beču višesatni sastanak s posrednikom za rešavanje spora oko imena Makedonije Metjuom Nimicom. U kratkom saopštenju makedonskog ministarstva spoljnih poslova navodi se da je sastanak, ...

ZAEV: U pregovorima sa Grčkom došlo je do približavanja!

Kurir - 14.02.2018

On je novinarima rekao da su na sastanku šefova diplomarija u Beču od sedam početnih pozicija tri odstranjene, dodajući da su to verovatno bile najlakše tačke, ali da je signal za obe strane da rešenje može da se nađe.

"Grčka želi, ispunićemo!" Makedonija novom nazivu dodaje geografsku odrednicu!

BKTV - 14.02.2018

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je danas da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, istakavši da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje "geografsku odrednicu", što Grčka želi.

Albanci u Makedoniji protiv slovenizacije imena

Politika - 13.02.2018

Skoplje - Lider Alijanse za Albance u Makedoniji Zijadin Sela zatražio je da opozicione i albanske stranke budu uključene u pregovore oko novog imena Makedonije, istakavši da je Alijansa za Albance protiv tendencija prema slovenizaciji imena te zemlje.

Spor oko imena, sedam sati razgovora u Beču

B92 - 13.02.2018

Skoplje -- Ministri spoljnih poslova Makedonije i Grčke, Nikola Dimitrov i Nikos Kocijas, imali su u Beču višesatni sastanak. Oni su se sastali sa posrednikom za rešavanje spora oko imena Makedonije Metjuom Nimicom.

ZAEV: U pregovorima sa Grčkom došlo je do približavanja!

Press - 14.02.2018

Foto:Slobodan pečat On je novinarima rekao da su na sastanku šefova diplomarija u Beču od sedam početnih pozicija tri odstranjene, dodajući da su to verovatno bile najlakše tačke, ali da je signal za obe strane da rešenje može da se nađe.

Makedonija voljna da imenu doda "geografsku odrednicu"

Novosti - 14.02.2018

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je u pregovrima sa Grčkom oko imena došlo do približavanja u nekim stavovima i da je optimista po pitanju pronalaženja rešenja Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je danas da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u ...

Grčki i makedonski ministar sedam sati razgovarali o imenu

N1 - 13.02.2018

Ministri spoljnih poslova Makedonije i Grčke, Nikola Dimitrov i Nikos Kocijas, imali su u Beču višesatni sastanak s posrednikom za rešavanje spora oko imena Makedonije Metjuom Nimicom. U kratkom saopštenju makedonskog ministarstva spoljnih poslova navodi se da je sastanak, koji ...

Makedonija voljna imenu dodati geografsku odrednicu

Al Jazeera - 14.02.2018

Skoplje i Atina su postigli značajan napredak u pravcu rješavanja spora u vezi imena Makedonije, kaže premijer Zoran Zaev. Zoran Zaev je prošle sedmice poručio da će Skoplje učiniti sve da se spor s Grčkom okonča EPA Makedonski premijer Zoran Zaev je izjavio u srijedu da su ...

"Napredak": MKD voljna da doda "geografsku odrednicu"

B92 - 14.02.2018

Skoplje -- Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije. On je istakao da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje "geografsku odrednicu", što Grčka želi.

Makedonija voljna da imenu doda "geografsku odrednicu"

Blic - 14.02.2018

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je danas da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, istakavši da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje "geografsku odrednicu", što Grčka želi.

Sporni su Makedonci, ne samo ime države

Mondo - 15.02.2018

Skoplje i Atina sve bliži dogovoru oko imena BJR MAkedonije ali sporno je i ime slovenskog naroda i jezika kojim se služi. Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, ...

Makedonija voljna da imenu doda "geografsku odrednicu"

Vesti Online - 15.02.2018

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je danas da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, istakavši da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje "geografsku odrednicu", što Grčka želi.

Makedonija voljna da imenu doda "geografsku odrednicu"

RTV - 15.02.2018

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, istakavši da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje "geografsku odrednicu", što Grčka želi.