TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

UGAŠENA POLOVINA FILIJALA: Za deceniju u Srbiji broj banaka se smanjio za deset, a čak je i zaposlenih manje za ...

Novosti - 25.11.2021

Proteklih godina evidentan je trend smanjivanja broja banaka, njihova integracija i ukrupnjavanje bankarkog tržišta. Poslednji na listi je nedavni zahtev Narodnoj banci Srbije od Rajfajzen banke za preuzimanjem Kredi agrikol.

Banke odobrile 3,5 milijarde eura kredita

RTCG - 25.11.2021

M.L.B. [ Mina biznis ] Banke su do kraja septembra odobrile kredite od ukupno skoro 3,5 milijardi EUR, što je pad od 0,8 odsto na mjesečnom nivou. Prema podacima Centralne banke (CBCG), do kraja septembra je u odnosu na isti period prošle godine odobreno devet odsto više kredita.

Ovih pet banaka drže više od polovine tržišta u Srbiji

B92 - 25.11.2021

Svega pet banaka "drže" više od polovine bankarskog tržišta u Srbiji. Naime, trenutno u našoj zemlji posluju 24 banke, a najnoviji podaci Narodne banke Srbije (NBS) pokazuju da prvih pet banaka u ukupnoj bilansnoj aktivi bankarskog sektora Republike Srbije čine gotovo 60 odsto.

Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija: Lider u kreditiranju privrede i stanovništva ulaže u ...

Blic - 25.11.2021

„OTP banka je broj jedan kreditor privrede i stanovništva i lider na tržištu usluga faktoringa i lizinga. U narednom periodu nastavljamo proces intenzivne digitalizacije i uvođenja inovacija. Jedno od ključnih strateških usmerenja obeležiće "zelena tranzicija", odnosno ...

UNICREDIT BANKA OBELEŽAVA PRVIH 20 GODINA POSLOVANJA U SRBIJI Od svakog kredita tokom novembra i decembra po 2.000 ...

Blic - 24.11.2021

Tokom novembra i decembra ove godine, UniCredit Banka će od svakog realizovanog keš kredita i kredita za obrtna sredstva u tom periodu, a u vrednosti većoj od 200.000 dinara, izdvajati 2.000 dinara za projekte društveno odgovornog poslovanja.

Carić (Erste banka): Srbiji je dovoljno 12 banaka

Beta - 24.11.2021

Predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić rekao je da je Srbiji dovoljno 12 banka, a da su u kriznim situacijama manje banke ili banke sa specifičnim poslovnim modelima podložnije negativnim efektima.