TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Za koga navija Alma Zadić?

DW - 17.01.2020

Došla je kao izbeglica, a danas je prva ministarka u vladi koja nije rođena u Austriji. „Za Bosnu me vežu sećanja, ali moj društveni život je ovde“, kaže Alma Zadić. Ipak, i danas je pitaju: „Odakle si ti stvarno?“ „ istovremeno je i najmlađa na toj funkciji.

DW: Za koga navija Alma Zadić?

N1 - 17.01.2020

Nekada izbjeglička djevojčica, a danas prva ministrica u austrijskoj vladi koja nije rođena u Austriji. No, Alma Zadić se i danas suočava s pitanjem - 'Odakle si stvarno?', piše Deutsche Welle. "Prva ministrica pravde iz reda Zelenih je istovremeno i najmlađa na toj funkciji.

Ministrica u Austriji podrijetlom iz Tuzle želi izbaciti kršćanske simbole iz...

Dnevnik.ba - 17.01.2020

Ministrica pravosuđa u Vladi Austrije iz redova “Zelenih” Alma Zadić, rođena u BIH, našla se na žestokom udaru austrijske javnosti zbog zalaganja za izbacivanje kršćanskih simbola iz javnosti. Ministrica Zadić se uključila u javnu raspravu o religijskim simbolima u javnim ...

Norber Hofer, lider profašističke Slobodarske stranke, napao Almu Zadić: Prste sebi s našeg križa

Avaz - 16.01.2020

Alma Zadić, ministrica pravde u vladi Austrije, našla se na žestokom udaru austrijske desnice. Sve je počelo zbog izjave da se zalaže za odvajanje religije i države. Ministrica Zadić se uključila u javnu debatu o religijskim simbolima u javnim institucijama te kazala da se ...

Alma Zadić pričala o odlasku iz BiH: Politika je podijelila ljude

Vijesti.ba - 17.01.2020

Nekada izbjeglička djevojčica, a danas prva ministarka u austrijskoj vladi koja nije rođena u Austriji. No, Alma Zadić se i danas suočava s pitanjem - "Odakle si stvarno?" "Prva ministarka pravde iz reda Zelenih je istovremeno i najmlađa na toj funkciji.

Alma Zadić govorila o rodnoj zemlji: Za Bosnu me vežu samo sjećanja

Avaz - 17.01.2020

Nekada izbjeglička djevojčica, a danas prva ministrica u austrijskoj vladi koja nije rođena u Austriji. No, Alma Zadić i danas se suočava sa pitanjem "Odakle si stvarno?" - Prva ministrica pravde iz reda Zelenih istovremeno je i najmlađa na toj funkciji.

Alma Zadić se i danas suočava s pitanjem - "Odakle si stvarno?"

6yka - 17.01.2020

"Prva ministarka pravde iz reda Zelenih je istovremeno i najmlađa na toj funkciji. A prije svega, ona je prva članica austrijske vlade koja nije rođena u Austriji", piše list Cajt (Die Zeit). Cajt piše da je kao školsko dijete u rodnoj Tuzli doživjela početak rata.

Ministarka Alma Zadić: I Austrija i Bosna su deo mene

Vesti Online - 18.01.2020

„Prva ministarka pravde iz redova Zelenih istovremeno je i najmlađa na toj funkciji. A pre svega, ona je prva članica austrijske vlade koja nije rođena u Austriji“, piše „Cajt“. Nemački list navodi da je ona u školskom uzrastu u svojoj rodnoj Tuzli doživela početak rata.