TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

KRUŠEVAC: Plivanje za časni Bogojavljenski krst u nedelju u podne

Kurir - 17.01.2020

KRUŠEVAC - Sa blagoslovom vladike kruševačkog dr Davida Perovića, i ove godine će se plivati za Časni bogojavljenski krst 19. januara, na dan Bogojavljenja, i to na Zapadnoj Moravi - u Beloj Vodi i na Rasini u Šavranu.

Nedelja na jugu u znaku plivanja za Časni krst

Južne Vesti - 17.01.2020

Neki gradovi na jugu Srbije odlučili su se za bazene, neki za jezera - Vlasinsko i Rastovničko, dok će se plivati i na rekama Južnoj Moravi, Nišavi i Vlasini, u nedelju, 19. januara. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji plivanja za Časni krst na Bogojavljenje.

Na Gazivodama u nedelju po deveti put plivanje za Časni krst

RTV - 17.01.2020

Na jezeru Gazivode, deveti put za redom u nedelju na Bogojavljenje, od 13.00 časova biće održano tradicionalno plivanje za Časni krst, a kako su najavili organizatori ove godine učestvovaće više od 100 plivača.

Bogojavljensko plivanje u Kladovu

Danas - 17.01.2020

U Dunav će sa palube brod „Đerdap“ u Kladovu u nedelju skočiti učesnici tradicionalnog plivanja za Časni krst koje se u ovom podunavskom gradu održava 20. put. Bogojavljenska trka se i ove godine odvija pod pokroviteljstvom Opštine Kladovo.

Plivanje za Časni krst u više gradova Pomoravlja, Resave...

Tanjug - 17.01.2020

Plivanje za Časni krst u više gradova Pomoravlja, Resave... Proslava velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst biće održana u nedelju u Jagodini, Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu, gradovima Pomoravlja, Resave i Levča.

PETO PO REDU VITEŠKO PLIVANJE ZA KRSTOVDANSKO - BOGOJAVLJENSKI KRST: Kraljevski Red Vitezova poziva građane, a ovo su ...

Pravda - 16.01.2020

Plivanje za časni krst, peti put, održaće će se održati na Krstovdan 18. januara podno Beogradske Tvrđave – Nebojša kule, ispred broda SWEET HOUSE , u organizaciji Kraljevskog Reda Vitezova, sa podrškom Skupštine Grada, Vojske Srbije, MUP-a, JP Beogradska tvrđava, TOS-a, a sa ...

PRIZNANJE POVODOM BOGOJAVLJENJA: Kuriru Zlatna plaketa za doprinos tradiciji

Kurir - 16.01.2020

Dnevni list Kurir dobitnik je Zlatne plakete za doprinos u negovanju tradicije, koju tradicionalno povodom proslave Bogojavljenja dodeljuje Opština Zemun. U ime naše redakcije priznanje je primio odgovorni urednik Rajko Nedić.

PONOVO PLIVANJE ZA ČASNI KRST: Na Bogojavljanje u Loznici nadmetanje sa blagoslovom episkopa Lavrentija

Kurir - 16.01.2020

LOZNICA - Na Drini, u blizini graničnog prelaza Trbušnica (Srbije i BiH), na plaži restorana “MN’’, u nedelju će, na Bogojavljanje ponovo biti organizovano plivanja za časni krst koje organizuje Srpska pravoslavna crkvena opština staroloznička i Plivački klub “Drina”.

Plivanje za časni krst i u Zrenjaninu

RTV - 16.01.2020

Tradicionalna manifestacija Bogojavljensko plivanje za Časni krst održaće se u nedelju, 19. januara, u 12 časova, na jezeru kod Kulturnog centra Zrenjanina. Očekivanja organizatora su da će taj broj biti sličan prošlogodišnjem, kada je zaplivao rekordan 61 učesnik.

Počele prijave za Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu

Južne Vesti - 16.01.2020

Vlasotinčani će i ove godine moći da se takmiče u plivanju za Časni krst koje se održava u nedelju, 19. januara od 13:30, a zainteresovani se mogu prijaviti u Turističkoj organizaciji. Za prijavljivanje je potrebna lična karta za punoletne građane, kao i obavljen lekarski ...

(VIDEO) BOG SE JAVI! Kraljevski Red Vitezova poziva hrabre: PLIVAJTE SA NAMA ZA ČASNI KRST!

Informer - 16.01.2020

Članovi Kraljevskog Reda Vitezova okupiće se u subotu podno Beogradske tvrđave da bi peti put zaredom zajedničkim snagama izvršili bogougodno delo, koje Viteško plivanje za Časni krst svakako jeste Na Krstovdan 18.

Plivanje za Časni krst u više gradova

24online - 17.01.2020

Proslava velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst biće održana u nedelju u Jagodini, Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu, gradovima Pomoravlja, Resave i Levča. Posle liturgija u crkvama i osveštenje krsta za koji se pliva, na plivalištima, ...

Na Gazivodama u nedelju po deveti put plivanje za Časni krst

Tanjug - 17.01.2020

Na Gazivodama u nedelju po deveti put plivanje za Časni krst Na jezeru Gazivode, deveti put za redom u nedelju na Bogojavljenje, od 13.00 časova biće održano tradiconalno plivanje za Časni krst, a kako su najavili organizatori ove godine učestvovaće više od 100 plivača.