TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Srbija napredovala – sada skoro polovina građana jedva sastavlja “kraj s krajem”

Danas - 17.10.2021

Svaki treći građanin Srbije ne može da priušti neočekivani trošak od 140 evra jer toliko nema u kućnom budžetu, svaki deseti nema dovoljno novca da adekvatno zagreje stan ili kuću, dok gotovo svaki drugi ne može da ode na nedelju dana odmora van kuće, pokazuju podaci Republičkog ...

Siromaštvo u porastu, nužne hitne mjere

RTCG - 17.10.2021

[ M.L.B. ] Međunarodni je dan borbe protiv siromaštva. Crna Gora ga obilježava bez zvanične statistike o broju siromašnih, međutim podaci Crvenog krsta kažu da je siromaštvo u porastu. Od marta ove godine podijeli su 10 puta više paketa humanitarne pomoći, nego ranijih godina.

Četvrtina građana Srbije u riziku od siromaštva

Politika - 16.10.2021

Svaki peti stanovnik naše zemlje nalazi se u riziku od siromaštva, naglašava se u najnovijem izveštaju Republičkog zavoda za statistiku pod nazivom „Siromaštvo i socijalna nejednakost u 2020. godini”, objavljenog povodom 15. oktobra, Svetskog dana siromaštva.

Lane smanjena stopa rizika od siromaštva u Srbiji

RTV - 16.10.2021

Stopa rizika od siromaštva u Srbiji prošle godine je iznosila 21,7 odsto i u odnosu na 2019. godinu bila je niža za 1,5 procenata, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS) povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva koji se obeležava danas.