TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Veselinović: Ako se problemi u Železari ne reše, biće otpuštanja sa minimalnim otpremninama

Danas - 12.06.2019

Beogradski mediji prethodna dva dana izveštavaju o problemima u proizvodnji i prodaji čelika na globalnom, posledično i na domaćem nivou. RTS, Danas, Sputnik, Novosti… Međutim, niko ne pominje srpske radnike u kinesko/srpskoj kompaniji čelika.

Evropa nam još ne diže rampu

Novosti - 12.06.2019

Srbija traži veće kvote za izvoz čelika u EU. Od 1. jula počinje novi obračun SRBIJA se nada otpuštanju "kaiša", a evropski proizvođači čelika prizivaju još oštrije mere. Od 1. jula kreće novi obračun kvota za 23 proizvoda od čelika koje Evropska unija uvozi iz "trećih zemalja".

Ograničenja za izvoz čelika, u HBIS-u se nadaju pozitivnom ishodu

RTS - 12.06.2019

Srbija je, uz još nekoliko evropskih zemalja, potpala pod sistem kvota Evropske komisije koje važe za izvoz čeličnih proizvoda. To železari "HBIS Srbija" otežava prodaju. Kako RTS saznaje, u HBIS-u se ipak nadaju, da će uticaj tih ograničenja biti prilagođen potrebama ...

Kinezi nisu došli u Srbiju da bi ostali samo jedno leto: Proizvodnja čelika nastaviće trend rasta!

Srbija Danas - 12.06.2019

Kvote koje je EU u februaru uvela na uvoz čelika iz trećih zemalja, kakve su Rusija, Kina, Turska, Brazil, oročene su do kraja ovog meseca i početkom jula znaćemo da li će bez carine EU iz takvih zemalja i dalje uvoziti ukupno 3,3 miliona tona čelika.

PRVA SRPSKA ŽRTVA TRGOVINSKOG RATA SAD I KINE Kvote iz Brisela ograničile kineski izvoz iz Smedereva

Blic - 11.06.2019

Gotovo neopaženo, tokom skupštinske rasprave o Kosovu, predsednik Aleksandar Vučić izneo je dramatično upozorenje o čeliku, po kome bi novi potez Evrofera za nas značio "metak u čelo" – kvote iz Brisela postavile rampu za kineski izvoz iz Smedereva.

Železara u Smederevu – prva srpska žrtva trgovinskog rata SAD i Kine

RTS - 11.06.2019

Gotovo neopaženo, tokom skupštinske rasprave o Kosovu, predsednik Aleksandar Vučić izneo je dramatično upozorenje o čeliku, po kome bi novi potez Evrofera za nas značio "metak u čelo" – kvote iz Brisela postavile rampu za kineski izvoz iz ...

Smederevska Železara prva srpska žrtva trgovinskog rata Amerike i Kine

B92 - 11.06.2019

Beograd -- Američki predsednik Donald Tramp nikada nije bio u Smederevu. Kineski predsednik Si Đinping bio je jednom. Međutim, neki njihovi potezi odredili su poslovne rezultate smederevske čeličane, objavio je RTS.

Smederevska železara – prva SRPSKA ŽRTVA trgovinskog rata SAD i Kine

BizLife - 11.06.2019

Američki predsednik Donald Tramp nikada nije bio u Smederevu. Kineski predsednik Si Đinping bio je jednom. Međutim, neki njihovi potezi odredili su poslovne rezultate smederevske čeličane, objavio je RTS. Sve je počelo tako što je Amerika uvela carine na jeftin kineski čelik.