TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Igre pritisaka na političkog protivnika

Vijesti.me - 27.09.2022

U razmaku od nekoliko dana Skupština će otvoriti rasprave o skraćenju svog mandata, što je predložio predsjednik države Milo Đukanović i tome da li je on prekršio Ustav, što je inicijativa parlamentarne većine predvođene Demokratskim frontom.

Sednica na kojoj će se glasati o predlogu da se skrati mandat Skupštine Crne Gore 30. septembra

Danas - 26.09.2022

Sednica na kojoj će se glasati o predlogu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštine biće održana u petak, saopšteno je danas iz parlamenta. Sednicu je zakazala predsednica Skupštine Danijela Đurović na predlog Đukanovića, a predviđeno je da počne u 12 ...

Skupština Crne Gore u petak glasa o predlogu za skraćenje mandata

B92 - 26.09.2022

Podgorica -- Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Ðurović zakazala je za petak u 12 sati vanrednu sednicu parlamenta. Na njoj će se glasati o predlogu predsednika Mila Ðukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

Demokratski front bi bez odluke Ustavnog suda da smijeni Đukanovića

R.S.Evropa - 26.09.2022

Dan nakon što su poslanici parlamentarne većine, proruskog Demokratskog fronta (DF), Demokrata i Građanskog pokreta URA, pokrenuli proceduru za razrješenje predsjednika države Mila Đukanovića u Skupštini Crne Gore, iz DF su najavili i da će to uraditi mimo odluke Ustavnog suda.

VANREDNA SEDNICA U CRNOJ GORI: Glasaće se o skraćivanju mandata parlamentu i novim izborima

Novosti - 26.09.2022

Stara pobednička parlamentarna većina sa izbora 2020.najavila je da će glasati protiv Đukanovićevog predloga i insistira da on da mandat za sastav nove Vlade lideru Demosa Miodragu Lekiću. U.međuvremenu, zbog odbijanja Đukanovića da to učini, stara većina pokrenula je postupak ...

Protivnici Đukanovića tvrde da imaju mehanizme za njegovu smjenu

Al Jazeera - 26.09.2022

Crnogorska skupština u petak će odlučivati o tome hoće li u toj zemlji biti održani vanredni izbori. Prijedlog je uputio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Njegovi oponenti žele Đukanovićevo razrješenje. Struka, međutim, podsjeća kako je to nemoguće, jer je Ustavni sud, koji ...

Mandić: Đukanović prekršio Ustav, biće smenjen

RTV - 26.09.2022

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović prekršio je Ustav prilikom sprovođenja radnji u procesu izbora nove vlade, kaže jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i navodi da su zbog toga svi poslanici parlamentarne većine sa izbora 30. avgusta 2020.

Zakazana sjednica: Poslanici u petak o predlogu Đukanovića za...

Vijesti.me - 26.09.2022

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović za petak u 12 sati zakazala je vanrednu sjednicu parlamenta, na kojoj će se glasati o predlogu predsjednika države Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

ĐUKANOVIĆ USTAV BACIO POD NOGE: Andrija Mandić, predsednik NSD i lider Demokratskog fronta, o predlogu za smenu

Novosti - 26.09.2022

Zbog toga su svi poslanici parlamentarne većine koja je pobedila na izborima 30. avgusta 2020. godine potpisali inicijativu za razrešenje Đukanovića i taj proces će ubrzo uslediti. Ovo povodom inicijative o smeni Đukanovića u intervjuu za "Novosti" poručuje Andrija Mandić, ...

Đukanović: Nepokolebljivi borci protiv Crne Gore imaju jedinstvenu priliku da urade nešto za svoju državu

Avaz - 26.09.2022

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da promjenljivoj parlamentarnoj većini koja prijeti da će ga smijeniti ukazala se jedinstvena šansa. - Nepokolebljivi borci protiv Crne Gore imaju jedinstvenu priliku, iako to ne bi željeli, da urade nešto za svoju državu - rekao ...

INTERVJU Kordić: Đukanović ne može raspuštati parlament kad mu se...

Vijesti.me - 26.09.2022

Predsjednik države Milo Đukanović ne može svojevoljno, kad mu se to sviđa, da raspusti parlament i svaki takav pokušaj, bez saglasnosti same Skupštine, konstituisao bi udar na ustavni i pravni poredak države, ocijenila je poslanica Demokratskog fronta i predsjednica skupštinskog ...

Andrija Mandić: Đukanović prekršio Ustav, biće smenjen

Tanjug - 26.09.2022

Andrija Mandić: Đukanović prekršio Ustav, biće smenjen "Nasilje i protivustavno ponašanje predsednika se ne može tolerisati, pogotovo što se radi ne samo o kršenju Ustava, nego i o krivičnom delu zloupotrebe službene dužnosti", rekao je Mandić.

Mandić: "Đukanović je prekršio Ustav, biće smenjen"

B92 - 26.09.2022

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović prekršio je Ustav prilikom sprovođenja radnji u procesu izbora nove vlade, kaže Andrija Mandić. Jedan od lidera Demokratskog fronta navodi i da su zbog toga svi poslanici parlamentarne većine sa izbora 30. avgusta 2020.

NAPETO U CRNOJ GORI! MANDIĆ PORUČIO Đukanović prekršio ustav i biće smenjen

ALO - 26.09.2022

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović prekršio je Ustav prilikom sprovođenja radnji u procesu izbora nove vlade, kaže jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i navodi da su zbog toga svi poslanici parlamentarne većine sa izbora 30. avgusta 2020.

“Ðukanović će biti smenjen”

Vesti Online - 26.09.2022

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović prekršio je Ustav prilikom sprovođenja radnji u procesu izbora nove vlade, kaže Andrija Mandić. Jedan od lidera Demokratskog fronta navodi i da su zbog toga svi poslanici parlamentarne većine sa izbora 30. avgusta 2020.

ZAKAZANA SEDNICA: Crnogorski poslanici u petak o predlogu Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini

Kurir - 26.09.2022

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović za petak u 12 sati zakazala je vanrednu sednicu parlamenta, na kojoj će se glasati o predlogu predsednika države Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

Crna Gora: Skupština u petak glasa o predlogu za skraćenje mandata

Tanjug - 26.09.2022

Crna Gora: Skupština u petak glasa o predlogu za skraćenje mandata Zbog odbijanja Đukanovića da to učini, stara većina pokrenula je postupak za njegovu smenu, ali o tome mora da se izjasni Ustavni sud, koji je trenutno blokiran.

Crnogorski parlament u petak o prijedlogu za skraćenje mandata

Vijesti.ba - 26.09.2022

Predsjenica Skupštine Crne Gore Danijela Ðurović zakazala je za petak u 12 sati vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će se glasati o prijedlogu predsjednika Mila Ðukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

Podgorica: Poslanici u petak o predlogu Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini

Danas - 26.09.2022

Predsednica Skupštine Danijela Đurović za petak u 12 sati zakazala je vanrednu sednicu parlamenta, na kojoj će se glasati o predlogu predsednika države Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

VANREDNA SEDNICA CRNOGORSKOG PARLAMENTA: Poslanici u petak o predlogu Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini

Pink - 26.09.2022

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović za petak u 12 sati zakazala je vanrednu sednicu parlamenta, na kojoj će se glasati o predlogu predsednika države Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

Zakazana sednica - crnogorski poslanici u petak o predlogu Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini

Informer - 26.09.2022

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović za petak u 12 sati zakazala je vanrednu sednicu parlamenta, na kojoj će se glasati o predlogu predsednika države Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta Stara ...

MILU DRUGI KRIVI ZA SVE: Dok parlamentarna većina sprema njegovu smenu, šef države optužuje protivnike za krizu

Novosti - 27.09.2022

On ne odustaje od izbora, ocenjujući da je to jedino rešenje da se reši politička i institucionalna kriza u zemlji. Predsednica Skupštine Danijela Đurović za petak u 12 sati zakazala je vanrednu sednicu parlamenta, na kojoj će se glasati o Đukanovićevom predlogu da se skrati ...