TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Medijska zajednica slamku spasa od kriminalizacije klevete traži u Ustavnom sudu RS

N1 - 19.09.2023

Inicijativu za ocjenu ustavnosti odredaba Krivičnog zakonika Republike Srpske koje se odnose na kriminalizaciju klevete u Banjaluci su entitetskom Ustavnom sudu podnijeli advokati i predstavnici medijske zajednice.

"Nadam se da će sud zaštiti građane od vlasti" Zatražena ocena ustavnosti kriminalizacije klevete u Srpskoj (FOTO)

Blic - 19.09.2023

Banjalučki advokati Jovana Kisin Zagajac i Aleksandar Jokić, te predsednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić danas su Ustavnom sudu RS predali inicijativu za ocenu ustavnosti izmena Krivičnog zakonika RS.

Krivični zakonik RS pred Ustavnim sudom

6yka - 19.09.2023

Pravni tima kojeg je angažovala medijska zajednica danas je predao Ustavnom sudu Republike Srpske inicijativu za ocjenu ustavnosti izmjena Krivičnog zakonika RS, kojim se kriminalizuje kleveta. Podnosioci inicijative su advokati Aleksandar Jokić i Jovana Kisin Zagajac, a ...

Advokati iz 3 države protiv kriminalizacije klevete u Srpskoj: Izmene krivičnog zakonika pred Ustavnim sudom RS (FOTO)

Blic - 19.09.2023

Tim advokata iz tri države predaće danas Ustavnom sudu Republike Srpske inicijativu za ocenu ustavnosti izmena Krivičnog zakonika RS, kojim se rekriminalizuje kleveta, saznaje Srpskainfo . Pokretanje ove inicijative je najavila advokatica iz Banjaluke Jovana Kisin Zagajac na ...

Da li je kriminalizacija klevete završena priča: Sloboda govora u Srpskoj na agendi Ujedinjenih nacija u BiH (FOTO)

Blic - 18.09.2023

Dva meseca nakon što su, uprkos protestima medijske zajednice i civilnog društva, usvojene izmene Krivičnog zakonika RS, kojima se u Srpskoj ponovo kriminalizuje kleveta, ova se tema našla na agendi Ujedinjenih nacija u BiH. Znači li to da ova priča još nije završena? Povodom 75.