TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

VELIKOGOSPOJINSKI POST: Uzdršite se od rđavih misli

Mondo - 14.08.2019

Za pravoslavne vernike danas počinje Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenja Presvete Bogorodice - Velike Gospojine, koji se slavi 28. avgusta. Velikogospojinski post uvek počinje na Svete mučenike Makaveje 14. avgusta i traje 14 dana.

Sutra počinje Gospojinski post: ako ovo uradite ujutru, zaštitićete dom od loše energije

Srbija24 - 13.08.2019

Gospojinski post počinje 14. i traje do 28 avgusta, odnosno do praznika Uspenja presvete Bogorodice, poznatijem kao Velika Gospojina, piše Lovesensa. Iako ovaj post traje samo 14 dana, mnogi smatraju da je jedan od strožijih, jer pravoslavni vernici veći deo posta poste na vodi, ...

Danas su GOSPOJINSKE POKLADE: Ovo bi valjalo izgovoriti

Mondo - 13.08.2019

Danas su poklade pred početak Velikogospojinskog posta. Za pravoslavne vernike sutra počinje Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenja Presvete Bogorodice - Velike Gospojine , koji se slavi 28. avgusta.

DANAS SU GOSPOJINSKE POKLADE: Obavezno izgovorite OVE REČI!

Espreso - 13.08.2019

Danas su poklade pred početak Velikogospojinskog posta Dvonedeljni post predstavlje duhovnu i telesnu pripremu za praznik Velika Gospojina ili Uspenje Presvete Bogorodice . Ovo je jedan od najvećih hrišćanskih praznika i uspomena je na smrt Bogorodice koja se na ovaj dan vaznela ...

DANAS SU GOSPOJINSKE POKLADE, sve uvrede se zaboravljaju: "Neka je od Boga oprošteno, oprosti i ti meni"

Srbija Danas - 13.08.2019

Dvonedeljni post predstavlje duhovnu i telesnu pripremu za praznik Velika Gospojina ili Uspenje Presvete Bogorodice. Ovo je jedan od najvećih hrišćanskih praznika i uspomena je na smrt Bogorodice koja se na ovaj dan vaznela na nebo i predala svoj duh Spasitelju.