TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

NOVA VELIKA IGRA Peking razgovara sa Talibanima, a Indija podržava vladu u Kabulu! Kako se dve sile preko Avganistana ...

Kurir - 29.07.2021

Ruski porta Raša Tudej (RT) objavio je opsežnu analizu o tome šta se krije iza posete delegacije Talibana Paekingu, što je izazvalo pažnju celog sveta i odakle Kina u celoj priči zvanoj Avganistan. Naravno ova zavrzlama ne bi bila, da nema i kineskog ljutog rivala Indije.

Stanovnici Kandahara strahuju od talibanskog napada

Al Jazeera - 29.07.2021

Prošle sedmice su Kawsar Sama i njena porodica spakovali svoju imovinu i sjeli na let u glavni grad Kabul. Za ovu 21-godišnjakinju i njenu porodicu, život je u gradu Kandaharu na jugu postao opasan jer su talibani ušli u okruge koji okružuju drugi po veličini afganistanski grad, ...

Afganistanski predsjednik: Rat nije rješenje

Avaz - 29.07.2021

Afganistanski predsjednik Muhamed Ašraf Gani (Mohammad Ashraf Ghani) poručuje da rat nije rješenje. Govoreći na svečanosti održanoj u glavnom gradu Kabulu povodom Dana zastave, izjavio je da bi talibani trebali odustati od rata i izabrati put političkog pomirenja.

Napredovanje talibana 'egzistencijalna prijetnja' za afganistansku vladu

R.S.Evropa - 29.07.2021

Sveopšta ofanziva talibana u Afganistanu sve više postaje "egzistencijalna kriza" za vladu u Kabulu usred ubrzanog povlačenja američkih snaga koje bi trebalo biti završeno do kraja avgusta, navodi se u izvještaju nadzornog tima 29. jula.

Hvala Amerikancima za ovaj pakao: Ne mogu ni da zamisle kako je to kad rat zakuca na vrata

Srbija Danas - 28.07.2021

Situacija u Avganistanu je najgora u poslednjih trideset godina, budžet se puni od prodaje narkotika i donacija iz inostranstva, navodi dopisnik televizije "Rusija 24" iz Kabula Evgenije Podubni. On očekuje da će biti sve gore i gore.