TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

RTV

Premijera predstave "Ožalošćena porodica"

RTV - 17.01.2018

Radili smo "preko crte" i ja sam imao apsolutnu slobodu zbog čega sam jako srećan, kazao je reditelj Jagoš Marković danas u Narodnom pozorištu gde je za 19. januar zakazana premijera predstave "Ožalošćena porodica" nastale po klasiku Branislava Nušića.

2 povezane vesti »

Upravnici zgrada da regulišu red u stanovima

RTV - 17.01.2018

Prema novoj odluci o opštim pravilima kućnog reda u stambenim zgradama održavanje kućnog reda i mira od 5. januara u nadležnosti je upravnika zgrada. Međutim, upravnici zgrada, ali i Novosađani, ne slažu se s tim delom odluke, jer smatraju da će im biti teže da uživaju u vreme ...

Privremeno parkiralište u redovnoj naplati

RTV - 17.01.2018

Neuređen plato u Radničkoj ulici, godinama se koristi i naplaćuje kao improvizovani parking za automobile. Oni koji se parkiraju u blizini vrtića "Vilenjak" kažu da od blata i prašine nisu pošteđeni bez obzira na vremenske uslove, ali da uprkos tome, moraju uplatiti parking za ...

5 povezane vesti »

Vučić od Tačija zatražio uključenje srpskih organa u istragu

RTV - 17.01.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom privremenih institucija Prištine, Hašimom Tačijem. Sagovornici su se saglasili da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na smirivanju i stabilizaciji prilika na Kosovu i ...

44 povezane vesti »

Prva žena mandatar u Rumuniji

RTV - 17.01.2018

Rumunski predsednik je u sredu predložio da članica Evropskog parlamenta bude naredni premijer i potencijalno prva žena na mestu šefa vlade, javlja Asošijeted pres (AP). Predsednik Klaus Johanis imenovao je Vioriku Danciju, članicu vladajuće Socijal-demokratske partije i ...

Novi Sad: Retkost parking mesto

RTV - 17.01.2018

Da li vam se čini da su u Novom Sadu sve veće saobraćajne gužve? Da su na semaforima redovi, a slobodno parking mesto prava retkost? Ako vam je to utisak, u pravu ste. Na ulicama grada sve je više automobila, pokazuju i podaci, a kako to utiče na kvalitet života? Da je u Novom ...

Neodgovarajuća slova menjaju tablice

RTV - 17.01.2018

Prvog januara 2018. godine počela je zamena registarskih tablica sa latiničnim slovima "Č","Ć","Š","Ž","Đ", kao i slovima "Y" i "W", čiji je rok važenja do 2018. godine. Zašto se iz upotrebe povlače pomenuta slova i koliko će to koštati vozače, proveravala je RTV.

6 povezane vesti »

Kovčeg s telom O. Ivanovića na Novom groblju u Beogradu

RTV - 17.01.2018

Kovčeg sa telom ubijenog Olivera Ivanovića dopremljeno je oko 18.15 sati iz Kosovske Mitrovice na beogradsko Novo groblje, gde će sutra biti sahranjen u Aleji velikana. Posmrtni ostaci ubijenog lidera Građanske inicijative će do sahrane, u četvrtak u 12.30, biti u kapeli na tom ...

357 povezane vesti »

Natalitet u šidskoj opštini u blagom porastu

RTV - 17.01.2018

U radnoj poseti Šidu danas je bila Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku. Opština Šid je prošle godine dobila sredstva iz republičkog budžeta za mere populacione politike i demografije na lokalu.

Nova CNC mašina u tehničkoj školi

RTV - 17.01.2018

Za potrebe praktične nastave Tehnička škola "Mihajilo Pupin" u Inđiji nabavila je novu CNC kompjuterski kontrolisanu mašinu. To će umnogome olakšati rad učenicima mašinskih smerova i pripremiti ih za buduće ...

Temelji za 21 novu vetrenjaču

RTV - 17.01.2018

I pored lošeg vremena na lokaciji kod Alibunara radi se na postavljanju termelja za 21 novu vetrenjaču u okviru vetroparka "Alibunar". Ovo je nastavak inevsticije filme Elicio koja je u oktobru prošle godine pustila u rad četiri vetrenjače.

"Čistoća" održava groblja u Staroj Pazovi

RTV - 17.01.2018

U Staroj Pazovi vandalizam na grobljima poslednjih godina nije zabeležen. Kompletnu brigu o jedanaest mesnih groblja u staropazovačkoj opštini od pre tri i po godine preuzelo je javno komunalno preduzeće "Čistoća".

3 povezane vesti »

Vašington post: Ubistvo Ivanovića baca novo svetlo na tenzije na Balkanu

RTV - 17.01.2018

Ubistvo Olivera Ivanovića može da dovede do novih tenzija na Balkanu, ocenjuje danas "Vašington post". To ubistvo baca svetlo na nove tenzije na Balkanu, godinama nakon što je u sukobima region ostao podeljen, ističe list.

211 povezane vesti »

Portugal, Španija: U ananasima skriveno 745 kg kokaina

RTV - 17.01.2018

Policije Portugala i Španije saopštile su da su zaplenile 745 kilograma kokaina, skrivenog u svežim plodovima ananasa, i uhapsile devetoricu pripadnika bande koja je prevozila drogu iz Južne Amerike, prenosi Rojters.

9 povezane vesti »

Kuburović: Očekujemo odgovor od EULEX-a

RTV - 17.01.2018

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražne radnje u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, a ministarstvo pravde uputilo je zahtev EULEX-u da nam se dostavi izveštaj o istrazi , razgovore sa svedocima i sve ono što je važno, izjavila je za ...

7 povezane vesti »

MSP Rusije: Ramine izjave za nove sukobe na Balkanu

RTV - 17.01.2018

Nedavne izjave albanskog premijera Edija Rame o Srbiji, u kontekstu Kosova i Makedonije, pune su nečega što bi moglo da izazove nove etničke sukobe na Balkanu i ugrožava teritorijalni integritet više država u regionu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

29 povezane vesti »

Milić: Započeto 14 projekata iz Abu Dabi fonda

RTV - 17.01.2018

Iz Abu Dabi fonda u oblasti sistema za navodnjavanje započeto je 14 projekata, izjavila je danas direktorka Republičke direkcije za vodu Nataša Mliić. Prema njenim rečima, 11 projekata se radi u Vojvodini, a tri u centralnoj Srbiji.

3 povezane vesti »

I novi predsednik katalonskog parlamenta za otcepljenje

RTV - 17.01.2018

Novi katalonski parlament izabrao je za predsednika Rođera Torenta, koji se zalaže za otcepljenje Katalonije od Španije. To će, kako je ocenila agencija AP, garantovati nastavljanje zahteva za nezavisnost te španske severnoistočne pokrajine.

Završena rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti podataka

RTV - 17.01.2018

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je danas da je završena javna rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koja je trajala 45 dana, i da će u narednom periodu biti objavljena unapređena verzija Nacrta sa konstruktivnim predlozima koji su stigli tokom rasprave.

7 povezane vesti »

Evropske berze u minusu, bitkoin pao ispod 10.000 dolara

RTV - 17.01.2018

Akcije na Volstritu su danas porasle, povrativši deo gubitaka iz prethodnog dana, dok su u Evropi u padu. Nemački indeks DAX je u popodnevnim časovima pao za 0,7 odsto, francuski KAK za 0,4 odsto, a britanski FTSE 100 za 0,5 odsto, prenosi agencija AP.

4 povezane vesti »