TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

PC press

Branko Milutinović – Šansa Srbije da uhvati korak sa svetom

PC press - pre: 39 min

Istraživanje PC Press-a – “Šta je obeležilo 2017. godinu i šta možemo da očekujemo od 2018?” Apple Software Development Kit Augmented Reality, za proširenu realnost i unapređenja na novim generacijama iPhone‑a radi boljeg iskustva korišćenja AR‑a su obeležili 2017.

Samsung Galaxy A8 predstavljen u Srbiji

PC press - pre: 12 sati

Kompanija Samsung danas je i u Srbiji predstavila nov telefon iz Galaxy A serije, A8(2018) . Uređaj je neke funkcije nasledio od premium modela, kao što je beskonačni ekran, sa razmerom od 18,5:9. Samsung Galaxy A8(2018) ima zadnju kameru od 16 i dvostruku prednju kameru od 16 i ...

9 povezane vesti »

Apel za reforme fiskalnih pravila u evrozoni

PC press - pre: 16 sati

Vodeći ekonomisti iz Francuske i Nemačke apeluju na uvođenje novih fiskalnih pravila za evrozonu i na uspostavljanje nezavisnog regulatora , kako bi zona primene zajedničke evropske valute bila otpornija na krize u budućnosti .

2 povezane vesti »

Novih 38 milijardi dolara poreza za Apple

PC press - pre: 17 sati

Američki tehnološki div, Apple, je u sredu izjavio da će izvršiti jednokratnu isplatu od 38 milijardi dolara za porez nekih svojih ogromnih novčanih rezervi u inostranstvu , a usled nedavne reforme američkog poreznog sistema.

14 povezane vesti »

Google priprema Android Pi (Pie)

PC press - pre: 17 sati

Sledeća velika verzija Android operativnog sistema mogla bi da se zove Pi , ili, još verovatnije Pie – kao pita, budući da Google ima običaj da Android verzije naziva po poslasticama , pa smo do sada imali Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream ...

2 povezane vesti »

Tri kriptovalute koje su izbegle pad

PC press - pre: 18 sati

Iako je vrednost većine kriptovaluta u protekla dva dana u osetnom opadanju , tri digitalne valute su zabeležile rast . Tether je jedna od valuta koja je najviše kritikovana na tržištu. Vezana je za dolar, a njeni tokeni su podržani i imovinom koju istoimena kompanija drži na ...

30 povezane vesti »

Ažuriranje za iOS 11 rešava problem usporavanja starijih iPhone uređaja

PC press - pre: 19 sati

Izvršni direktor kompanije Apple, Tim Cook, obavestio je korisnike da će im sledeće ažuriranje za iOS 11 omogućiti da reše problem u vezi sa iPhone uređajima koji imaju starije baterije . Potez je usledio pošto je Apple priznao da usporava pomenute uređaje , a kako bi rešio ...

6 povezane vesti »

Zakrpe za Meltdown i Spectre uzrokuju probleme i kod uređaja sa novijim procesorima

PC press - pre: 19 sati

Kako je već ranije pisano , Intel-ove zakrpe za Meltdown i Spectre uzrokuju probleme koji uključuju i restartovanje uređaja sa starijim procesorima , a iz kompanije kažu da bi poslednja ažuriranja mogla da uzrokuju slične probleme i kod kompjutera sa novijim procesorima .

2 povezane vesti »

Type – nova opcija na Instagram pričama

PC press - pre: 20 sati

Instagram -ove priče su jedan od najpopularnijih načina deljenja sadržaja na društvenim mrežama, ali ponekad slike i video snimci jednostavno nisu toliko efikasni kao običan tekst. Sa tim na umu, Instagram sada testira novu funkciju, koja se jednostavno naziva Type , a koja daje ...

2 povezane vesti »

Nintendo Labo – “uradi sam” igračke za Switch

PC press - pre: 20 sati

Nintendo se ubraja među najzanimljivije proizvođače video-igara, a kompanija je kreirala i nove načine igranja koji uključuju gomile kartona, te pravljenje različitih objekata . Naime, kompanija je predstavila novu inicijativu – Nintendo Labo , koja uključuje „uradi sam“ ...

3 povezane vesti »

Kredite u švajcarcima bi trebalo proglasiti nezakonitim

PC press - pre: 21 sati

Nakon što je sud u Grčkoj doneo prvu sudsku presudu kojom je valutna klauzula u švajcarskim francima (CHF) proglašena nepoštenom i štetnom , „Udruženje CHF”, koje okuplja dužnike u švajcarcima u Srbiji, poziva nadležne da kreditne ugovore u “švajcarcima” proglasi nezakonitim .

3 povezane vesti »

Skygofree – malver koji krade WhatsApp poruke

PC press - pre: 21 sati

Sigurnosni istraživači iz kompanije Kaspersky Lab nedavno su otkrili maliciozni softver koji napada Android telefone , te, između ostalog, može da ukrade i enkriptovane poruke koje je korisnik razmenjivao u okviru WhatsApp platforme.

2 povezane vesti »

Uskoro novi modeli Intel Core Coffee Lake procesora

PC press - pre: 22 sati

Šestojezgarni Intel Core i5 8500 se pojavio u okviru dijagnostičkog i informacionog alata koji služi za pružanje informacija o hardveru, softveru i ostalim računarskim komponentama – SiSoftware Sandra , što je indikator toga da bi uskoro mogao da postane dostupan korisnicima , a ...

2 povezane vesti »

Mere za sprečavanje hakerskih napada

PC press - pre: 23 sati

Razne organizacije sa „skladištima“ naših podataka stalno su na meti hakerskih upada. Šta se tu događa i zašto nismo bezbedniji? Kao što Verizon ‑ov izveštaj o povredama podataka (DBIR) govori, glavna motivacija hakera ovih dana jeste novac . Da, samo novac.

Vrednost kriptovaluta na dan 18.1.2018.

PC press - pre: 23 sati

Vrednost bitcoin-a pala je ispod 10.000 dolara po prvi put od početka decembra prošle godine. Prema pisanju CoinDesk -a, kriptovaluta je dostigla vrednost od 9.714,02 dolara . Zadnji put kada je bitkoin bio ispod 10.000 dolara bio je 1. decembra.

30 povezane vesti »

Dejan Tešić – YouTube tehnologija u službi efikasnog marketinga

PC press - 18.01.2018

Istraživanje PC Press-a – “Šta je obeležilo 2017. godinu i šta možemo da očekujemo od 2018?” Za mene je i dalje neprikosnoveni favorit jedan od prvih Internet servisa – YouTube, rekao nam je Chief Market Officer Komercijalne banke, Dejan Tešić.

Hakeri iz Severne Koreje kradu kriptovalute?

PC press - 17.01.2018

Sve je više izveštaja koji upiru prstom u Severnu Koreju kao mesto odakle dolazi većina hakerskih napada usmerenih ka tržištu kriptovaluta. Nakon optužbi da je najmisterioznija zemlja na svetu odgovorna za WannaCry malver, stižu novi dokazi.

30 povezane vesti »

Posao budućnosti: virtuelni asistent

PC press - 17.01.2018

Posao virtuelnog asistenta se nalazi na osmom mestu najbrže razvijenih poslova budućnosti , a na platformama kao sto su Upwork , Fiver , People Per Hour se pored poslova programera i dizajnera, najčešće traže veštine koje nudi virtuelni asistent .

2 povezane vesti »

Policija poklonila USB stikove sa virusima na takmičenju o internet sigurnosti

PC press - 17.01.2018

Ako postoji knjiški primer ironije, onda su to članovi tajvanske policije. U želji da nagrade takmičare kviza o internet bezbednosti oni su uručili najboljima USB stikove. To ne bi bila neka vest da pokloni nisu bili zaraženi malwareom.

Veštačka inteligencija za bržu dijagnozu bolesti

PC press - 17.01.2018

Istraživači u Velikoj Britaniji su razvili veštačku inteligenciju koja može brže i efikasnije da odredi dijagnozu srčanim i plućnim bolesnicima . Svake godine se obavlja oko 60.000 skeniranja srca, a od toga 12.000 pacijenata dobije pogrešnu dijagnozu .