TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Srećan Kurban bajram

E-Novine - 06.11.2011

Milioni muslimana širom sveta u nedelju slave Kurban Bajram. Vjernici su u zoru počeli da se penju na planinu na kojoj je, kako se vjeruje, posljednji božiji poslanik Muhamed održao oproštaju propovijed.

Milioni muslimana krenuli ka Meki

B92 - 05.11.2011

Arafat -- Milioni muslimana počeli su tradicionalni godišnji Hadžiluk, islamsko hodočašće ka Meki, usponom uz brdo Arafat. Hodočasnici odeveni u belo u zoru su počeli uspon uz Arafat, poznat i kao Planina milosti.

Muslimani počeli hadžiluk

RTS - 05.11.2011

Milioni muslimana počeli hadžiluk. U zoru grupe hodočasnika počele da se penju na "Brdo milosti" u blizini Meke. Ove godine očekuje se oko 2,5 miliona hodočasnika.

Milioni muslimana krenuli ka Meki

R.S.Evropa - 05.11.2011

Hodočasnici odeveni u belo u zoru su počeli uspon uz Arafat, poznat i kao Planina milosti. To je prvi običaj koji se sprovodi u okviru petodnevnog Hadža, a saudijske vlasti procenile su da će u njemu učestvovati oko 2,5 miliona hodočasnika.

Milioni muslimana na Arafatu

Vesti Online - 06.11.2011

Milioni muslimana u tradicionalnoj beloj odeći, simbolu čistote i jednakosti pred Bogom, počeli su godišnje hodočašće hadž, penjanjem na planinu Arafat, nedaleko od Meke.

Počeo petodnevni Hadžiluk

Novi Magazin - 05.11.2011

Milioni muslimana počeli su tradicionalni godišnji Hadžiluk, islamsko hodočašće ka Meki, usponom uz brdo Arafat. Hodočasnici odeveni u belo u zoru su počeli uspon uz Arafat, poznat i kao Planina milosti.

Milioni muslimana na Arafatu

Mondo - 05.11.2011

Milioni muslimana u tradicionalnoj beloj odeći, simbolu čistote i jednakosti pred Bogom, počeli su danas godišnje hodočašće hadž penjanjem na planinu Arafat, nedaleko od Meke.

Počeo petodnevni Hadžiluk

Nadlanu - 05.11.2011

ARAFAT, 5. novembra 2011. ( Beta -AP) - Milioni muslimana počeli su u subotu tradicionalni godišnji Hadžiluk, islamsko hodočašće ka Meki, usponom uz brdo Arafat.